Termékek Menü

Alpesi rózsa

Alpesi rózsa

Alpine rose (Rhododendron ferrugineum)

Nyugtatja a bőrt és védi a kiszáradástól, a káros környezeti valamint UV sugárzás hatásától

EREDETE ÉS LEÍRÁSA :

Az alpesi rózsa több mint 100 évig él. 1800 méteres tengerszint feletti magasságon terem, ahol nagyon nehéz környezeti körülményekhez és nagy hőmérséklet ingadozáshoz, UV sugárzáshoz és szárazsághoz   kell alkalmazkodnia. A levelek, melyeket télen a hó véd a hóolvadás után hirtelen erős napsugárzásnak és magas hőmérsékletnek vannak kitéve. Ez az értékes növény, mely az Alpok teljesen érintetlen területein nő, rengeteg hasznos hatóanyagot tartalmaz, hiszen folyamatosan megküzd szélsőségekkel, és túlélésért harcol a sziklákon és a hóban : taxifolin, rhodoxanthin, illóolajok, polifenolok(katechin,epikatechin). Ezek a hatóanyagok rendkívül jó antioxidánsok!

TULAJDONSÁGOK ÉS ELŐNYÖK:

Válaszként a hidegre,dehidratáltságra és fagyásra,az alpesi rózsa leveleiben kezdi el szintetizálni a védelmező  fehérjéket – a dehidrineket. A dehidrin fehérjék kis szivacsként viselkednek, megtartva a nedvességet a sejtmembránok és fehérjék körül. A dehidrin fehérjék megvédik az Alpesi rózsát a kiszáradástól és fagyástól. Magas polifenol tartalma védi az Alpesi rózsát a szabad gyökök befolyásától.

Környezeti hatások és öregedés

 Az alacsony hőmérséklet és nedvességtartalom valamint a gyors hőmérséklet változás zavart okoz a bőr természetes védekezőképességének rendszerében. A kor előrehaladtával a bőr lassabban regenerálódik és a legfontosabb fehérjék termelődése csökken. Továbbá az öregebb donortól kapott  őssejtek kevésbé hatékonyak, mint a fiataltól kapottak. Mindkét tényező, a környezet és az öregedés csökkenti a bőr természetes védekező képességét. Minél kisebb a védekező képesség, a bőr annál érzékenyebbé válik a környezeti stresszre, szárazabb és törékenyebb. Ez gyorsabb öregedést eredményez. A legfontosabb a bőr védekező képességének növelése, és az öregedési folyamat késleltetése, tehát kezeli az epidermális őssejt tevékenységét, megvédi a környezeti stressztől. Az epidermális őssejtek irányítják a képződéseket, a karbantartást, regenerációt és a teljes epidermisz javulását.

Egy kísérlet során,melyben  20 és 52 év közötti önkéntest  a hó borította hegyek között teszteltek, bebizonyították hogy véd az UV sugárzás ellen: a 30 faktoros naptej előtt alpesi rózsát használtak. Látszat: aki a 30 faktoros naptejet használták, az alpesi rózsa alkalmazása nélkül. Használat: napi 3-szor(reggel,délben,este). Eredmény: az alpesi rózsa használatával 42%-ban volt jobban megvédve a nedvesség vesztéstől, mint a látszatgyógyszer újítástól. Egy teljesen új megközelítés a bőrápolás szempontjából: használjuk ezt a tonikot bőrápolás előtt. A bőröd majd megjutalmaz ezért a sugárzó frissességért. Szükség esetén , akár spray-t is használhatunk a nap során a sminkre azonnali felfrissülésért és sugárzásért. Használja ezt a tonikot a naptej alkalmazása előtt.

 

Néhány termékünk tartalmazza ezt az összetevőt:

Gyártók
Raktárkészleten
Különleges ajánlatok